5 consells per a cuidar la pell masculina

La pell de l’home té característiques diferents de la de la dona, tant per la grossària com pel nivell de greix, pèl, sequedat… o per accions repetitives, com l’afaitat… Això fa que necessite unes cures específiques. Et portem unes rutines per a la cura de la pell masculina, amb consells per a tindre-la hidratada i lluminosa en 5 passos senzills.

SALUT I BELLESA

Compartix

Cuidado facial hombre - 5 ‘tips’ para cuidar la piel masculina


5 rutines bàsiques i ràpides

- Afaitat: L’ideal és aplicar-se aigua calenta abans de la crema, l’espuma o el gel d’afaitat, o bé afaitar-se després de la dutxa, perquè el porus estiga obert i ens coste menys. Per a ablanir el pèl hi ha cremes especials a base d’àcids grassos, lanolina i parafina. Quan es fa en sec o amb màquina és preferible aplicar locions d’alt contingut alcohòlic o emulsió aquosa per a calmar l’agressió de la fulla, amb efecte calmant i hidratant. També hem de parar una atenció especial a les maquinetes, que siguen de qualitat, amb diverses fulles i banda lubrificant perquè la fulla llisque millor. Quan comence a atenuar-se’n el color és el moment de canviar-la.


Foliculitis: Bastant comuna entre els hòmens, és la inflamació del fol•licle pilós que s’infecta i produïx granets rojos, sobretot en la zona del coll. Això és perquè el pèl es queda enquistat en la pell, però continua creixent per dins, i es produïx una infecció. Hi ha productes específics per a previndre-ho i tractar-ho, com les espumes i els gels d’afaitar per a pells sensibles i productes exfoliants per a fer més fi l’estrat corni, que és la capa més externa i superficial de la pell.


- Cures facials: Hi ha cures polivalents, amb efecte 24 hores, que, en una mateixa crema i un gest únic, preferentment als matins, permeten hidratar la pell i protegir-la, mantenint-ne l’efecte durant tot el dia. Moltes porten, a més, protector solar i filtres contra rajos UVA i UVB.

- Hidratació corporal: Després de la dutxa es recomana aplicar-se loció hidratant corporal per a pell normal d’absorció ràpida. Solen ser cremes bastant fluides, que hidraten la pell i no deixen marca per a poder vestir-se a continuació.

- Cures per als cabells: La pell del cuir cabellut també és molt important per als hòmens i per a previndre l’aparició de caspa i altres problemes que poden derivar en la caiguda del cabell que tan temem. Al mercat hi ha xampús diferents per a cada tipus de cabell: gras, sec, fi, anticaspa, tenyit... N’hem d’aplicar poca quantitat, llavar bé, fer un massatge al cuir cabellut per a activar la circulació i rentar-lo abundantment per a aclarir bé els cabells. És millor fer-ho amb aigua tèbia, perquè l’aigua calenta obri els porus i facilita la caiguda del cabell.


Hombre afeitandose - 5 ‘tips’ para cuidar la piel masculina


Com és la pell masculina

Sobre un 20 % més grossa que la de la dona, per genètica, i a més, està protegida pel pèl. Això fa que siga menys fràgil, i, per tant, que les arrugues apareguen més tard, encara que, quan ho fan, solen ser més profundes.

- El seu nivell hormonal, regulat per la testosterona, també els ajuda a retardar l’aparició d’arrugues i els signes d’envelliment, ja que fa que segreguen més greix.


- Les glàndules sebàcies masculines fan que els hòmens, especialment els jòvens, siguen més propensos que les dones a tindre acne o barbs.


A més, la seua pell conté més col•lagen que la de la dona, cosa que li dona un aspecte més ferm i elàstic, ja que és l’encarregat de mantindre la humitat de la dermis. Això fa que els signes d’envelliment apareguen més tard en l’home: a partir dels 30 anys, enfront dels 25 d’elles..

La pell de l’home és més grossa i grassa que la de la dona i necessita cures específiques.

 Cures especials

- Contorn d’ulls: hi ha cremes específiques per a tractar esta zona tan delicada, per a parpelles i ulleres, amb efecte antifatiga, que ajuden a mitigar les bosses i a donar un aspecte descansat. Es recomana aplicar-la amb un xicotet massatge en cercles des del final de l’ull cap al nas.

- Crema antiarrugues: per a tractar potes de gall i les línies d’expressió, s’ha d’aplicar de dia i de nit i solen tindre factor de protecció i filtres solars. Solen portar vitamina C, resveratrol, retinol o àcid hialurònic, entre d’altres.

- Exfoliant per a contrarestar la naturalesa més grassa de la pell masculina. Elimina impureses, ajuda a controlar les lluentors i neteja el cutis en profunditat.

- Per als barbs i l’acne: hi ha productes específics, d etipus gel, per a previndre l’acne i tractar-lo. Es recomana llavar-se la cara amb gel, dos vegades al dia, amb aigua tèbia. També hi ha tònics i cremes hidratants específiques. A més, portar una dieta sana també ens pot ajudar: sense fregits, ni xocolates, ni menjars grassos. L’esport també ens ajuda: quan suem, netegem el porus.

- Extrahidratació per a mans, colzes, genolls i peus.