Prepara la teua acció de gràcies made in Spain    

El Dia d’Acció de Gràcies és una celebració molt coneguda a Amèrica i al Canadà que ha arribat a nosaltres sobretot a través de la literatura i el cinema. Tenim tota la història, els menús i les receptes ací. No esperes més i entra!

hui mengem

Compartix

Història i origen del Dia d’Acció de Gràcies

El Dia d’Acció de Gràcies (Thanksgiving Day) se celebra el quart dijous de novembre cada any. Es diu que la data recorda la festa, de prop de 3 dies, que van compartir l’any 1621 els primers colons britànics i els natius americans, després de recol·lectar la primera gran collita després d’un hivern molt dur, a l’actual estat de Massachusetts, al nord-est dels Estats Units. L’objectiu de la celebració és donar les gràcies per tot el que tenim i tots els èxits de l’any anterior, però té una versió molt familiar i servix d’avantsala de Nadal. 

Prepara el teu menú d’Acció de Gràcies

Et proposem imitar esta nit tan típicament americana amb un menú especial, versionant, a la nostra manera, plats clàssics lligats a esta cita. Una nit ideal per a agrair i compartir amb els amics. 

En cada casa hi ha un menú diferent segons els gustos i costums de cada família, però el titot és sempre una constant. Una recepta que requerix que almenys un parell de persones cuinen juntes i s’enfronten al plat fort de la nit. Et proposem esta recepta de titot rostit amb verdures per a disfrutar de la nit almenys amb 8 o 10 comensals més.   

Acompanyament: 

Uns dels plats més curiosos de la nit és el “farcit”, que se servix sempre com a acompanyament al costat del titot i no dins com és costum a Europa. En este cas sí que pot haver-hi moltes variacions i, en moltes famílies, és el secret millor guardat que s’hereta de generació en generació. La base del farcit sol ser pa rústic de dacsa, amb bacó, fruita seca o fruita, formatge i verdures. 

I per si amb el titot i el farcit contundent no fora suficient, és quasi obligatori afegir alguns plats més a la part principal del sopar. Generalment sol ser un puré de creïlles ben cremós i un bon plat de verdures al forn que funcionen com a guarnició. En la nostra versió made in Spain  apostem per un producte de temporada tan seu com nostre que combina a la perfecció amb el titot i el farcit: el moniato. Atrevix-te a fer esta recepta de moniato al forn, que pots transformar fàcilment en un puré, o bé introduïx-lo fregit en el menú, com si foren bastonets. 

Disfrutar d’un pa casolà suma punts per als convidats. Amb tants plats i comensals pot resultar un poc farragós, però si t’animes a fer-ne, et compartim esta recepta de pa casolà perquè guanyes punts. És millor preparar-lo en format individual i servir-lo ben calent. 


Final dolç

En Acció de Gràcies el dolç final és obligatori i el clàssic no podia ser un altre que un pastís típicament americà: l’american pie de poma. En moltes cases no s’aposta per no un pastís ni dos, sinó per diverses opcions a triar per al colofó final de la festa d’Acció de Gràcies: anous, nabius, xocolate… Hi ha moltes opcions. En este punt, sens dubte, ens quedem amb una opció molt nostra i de temporada: la coca de carabassa. El remat final millor per a un sopar de tardor.