Aigua osmotitzada: què és?

L’aigua osmotitzada és una aigua lliure de substàncies com pot ser el clor, el fluor, el calci, el magnesi, etc. Coneixes els beneficis de beure aigua osmotitzada?

a examen

Compartix

No totes les zones d’Espanya tenen una bona qualitat d’aigua a casa. Les aigües dures o massa mineralitzades es poden optimitzaramb els diferents sistemes que hi haper a tractar l’aigua.

L’aigua osmotitzadaésl’aigua quasi destil•lada, sense pràcticament minerals en la composició, que ha sigut tractada per mitjà d’osmosi inversa.

Osmosi de l’aigua: com funciona?  

No totes les aigües tenen la mateixa composició. Algunes tenen més sals minerals o poden portar més o menys quantitat de productes afegits en el procés de potabilització.

El que fan els sistemes d’osmosi inversa és aplicar una sèrie de filtres per a aconseguir eliminar qualsevol substància que pugahaver-hi en l’aigua. Els equips d’osmosi inversa d’ús domèstic tenen una membrana permeable d’osmosi, que són una sèrie de filtres capaços d’atrapar qualsevol mínima partícula sòlida que pugahaver-hi en l’aigua de l’aixeta que prenem, incloses les sals minerals que, a vegades, resulten realment beneficioses per a l’organisme.

Habitualment, els sistemes d’osmosi inversa se solen instal•lar davall de la pica o en un moble annex.


Beneficis de l’aigua osmotitzada

  • Com que l’aiguaés de mineralització molt baixa, resulta beneficiosa per a persones  amb problemes de retenció de líquids. Hem de tindre en compte quesi l’aigua és destil•lada, és a dir, sense mineralització, no és apta per al consum humà.
  • És una bona opció en alguns llocs on l’aigua de l’aixeta té  un alt contingut en minerals o presenta massa impureses, restes de metalls pesants com ara mercuri, o productes com el clor que s’utilitzen en la depuració. Això passa en algunes zones espanyoles que tenen aigües dures, amb un alt percentatge de calç i minerals en l’aigua.Cal tindre en compte que l’aigua osmotitzada cal consumir-la al més prompte possible, ja que es tracta d’un tipus d’aigua sense clor i emmagatzemada, ideal per al creixement de microorganismes.
  • Com que està filtrada, és una aigua sense sabors ni olors.
  • Des del punt de vista de la salut, no es pot afirmar que siga millor o pitjor que qualsevol aigua embotellada o de l’aixeta.
  • Pot evitar els problemes que la calç en l’aigua pot provocar a la pell, especialment per als qui patixen dermatitis atòpica. Encara que l’aigua dura no causa la dermatitis, pot empitjorar la malaltia o inclús iniciar un brot.