Beneficis de jugar a l'aire lliure

Arriba el bon temps i és el moment d’aprofitar per a fer activitats en família fora de casa i que els més menuts tornen a disfrutar de la naturalesa, dels jocs a l’aire lliure i de les mil i una aventures que els esperen.

cures infantils

Compartix


Segons l’estudi ANIBES, coordinat per la Fundació Espanyola de la Nutrició (FEN), el 85 % dels xiquets passa més de dues hores al dia davant d’una pantalla durant el cap de setmana. La tendència ens mostra que els xiquets juguen cada dia menys i que han canviat els jocs a l’aire lliure per les noves tecnologies. Tanmateix, el que realment els aporta més valor és passar temps de qualitat amb els amics i amb la família.

Dies més llargs i més hores de sol són el millor ingredient per a animar-nos a planejar activitats a l’aire lliure i que els xiquets fomenten la capacitat d’explorar i d’aprendre motivats per la curiositat i la diversió. Així que queda inaugurada la temporada de jocs, aventures i activitats a l’aire lliure.

 

Beneficis de jugar a l’aire lliure

  • El primer benefici es que estimula la creativitat i la imaginació dels xiquets, ja que explorar un entorn nou i canviant afavorix l’enginy i la curiositat.
  • Ajuda a comunicar-se amb els altres. Els jocs a l’aire lliure són l’escenari perfecte per a fer amics nous, perdre la timidesa i aprendre a relacionar-se i compartir.
  • Fomenta la realització d’activitats físiques. Actualment, és fonamental promoure-les per a previndre l’obesitat infantil i desenvolupar hàbits saludables entre els més menuts.
  • Desenvolupa habilitats físiques tan importants com l’equilibri, l’agilitat i la coordinació.
  • Treballa l’autonomia, ja que aprenen a fer front a les dificultats utilitzant la imaginació i la capacitat resolutiva.


El gran benefici de qualsevol activitat a l’aire lliure és que els xiquets aprenguen a divertir-se i que visquen aventures.

6 idees per a traure’ls de casa


1. És hora de traure la bicicleta oblidada o els patins i eixir tots en família a disfrutar d’un passeig sobre rodes, sense oblidar el casc i les proteccions.

2. Preparar un dia de pícnic ple de jocs tradicionals per a tota la família: el sambori, la corda, una carrera de sacs o la gallineta cega. Perquè les coses d’abans estan més presents que mai.

3. Una visita al parc o al camp amb una pilota o unes pales i la diversió està assegurada practicant una de les activitats més universals, que els ajudarà a millorar la coordinació.

4. Fer volar un catxerulo a la platja. És una activitat que els encantarà. A més de ser molt emocionant, ajuda a millorar la coordinació i a “entendre” una mica més el vent.

5. Planejar una eixida al camp amb els nostres xicotets exploradors per a connectar amb la naturalesa i disfrutar de l’entorn més verd.

6. Una escapada a una granja escola per a descobrir de primera mà d’on ve la llet del desdejuni o els ous d’eixa truita que els encanta per a sopar.