Beneficis de riure

Confies en aquella dita popular que «riure allarga la vida»? Hui t’expliquem els beneficis que el bon humor i riure donen a la salut.

coneix-te

Compartix


Riure: la millor medicina

Les últimes investigacions sobre els beneficis de riure indiquen com s’enfortix el sistema immunològic i l’estat d’ànim, com disminuïx el dolor i com ens protegix dels efectes nocius de l’estrés.

El bon humor alleugerix la càrrega emocional, inspira confiança en un mateix, ens permet connectar amb els altres i facilita que puguem perdonar abans. És un gran recurs per a superar problemes i per a millorar les relacions i la salut física i emocional. El millor de tot és que este «medicament» té un valor incalculable, divertit, gratuït i fàcil d’usar.

És divertit compartir una bona rialla, però sabies que realment pot millorar la teua salut? Aprén quins beneficis té riure i el bon humor.

Per a la salut física

Augmenta la immunitat.

Reduïx les hormones de l’estrés.

Disminuïx el dolor.

Relaxa els músculs.

Prevé les malalties del cor.

Per a la salut mental

Ens aporta alegria i entusiasme per a lavida.

Alleuja l’ansietat, l’estrés i la tensió.

Millora la capacitat de tolerància a la frustració.

Enfortix la resiliència: ens ajuda a ser més forts.

Beneficis socials

Atrau els altres cap a nosaltres.

Enfortix les relacions interpersonals.

Millora el treball en equip.

Ajuda a calmar el conflicte.

Promou el vincle grupal.


 

Quins són els beneficis de riure?

Riure desencadena l’alliberament d’endorfines, que són les substàncies químiques naturals que secretem dins del cos i que ens permeten sentir-nos bé. Estes substàncies promouen una sensació general de benestar i poden alleujar temporalment el dolor.

Riure alleugerix la pesada càrrega de la ira. Res dissipa la ira i el conflicte més ràpidament que compartir el riure. Mirar el costat divertit pot posar els problemes en perspectiva i permetre passar de les confrontacions sense aferrar-se a l’amargor o al ressentiment.

Més que un simple respir de la tristesa i el dolor, riure et dona la força per a trobar noves fonts de millora i esperança. Riure frena les emocions angoixants. Riure ajuda arelaxar-te i a recarregar energies: reduïx l’estrés i augmenta l’energia. Canvia la perspectiva, cosa que permet vore les situacions amb una llum més realista i menys amenaçadora.

Riure t’acosta als altres: unix les persones i enfortix les relacions. És contagiós: només sentir riure prepara el teu cervell i et prepara a tu per a somriure i unir-te a la diversió.

Com podem riure més en la vida

Reserva moments especials per a buscar el bon humor i riure.

Quan mires una altra persona practica el somriure, inclús quan parles per telèfon, encara que no et vegen: somriu! Notaràs l’efecte en tu i en els altres.

Fes una llista de les coses que vols prendre ’tamb sentit de l’humor. El canvi el notaràs en el moment que t’ho proposes. Voràs les coses amb una altra perspectiva: allunyaràs pensaments negatius.

Quan sentes que algú riu, mou-te cap a eixa persona. Som feliços quan compartim i ens compartixen, per això és bo acostar-se a les fonts del bon humor.

Busca, entre les persones que t’envolten, aquelles que riguen amb facilitat, i allunya’t de les que no ho facen.

Acudit de butxaca: tin sempre un acudit per acontar.

No et prengues seriosament les coses que t’ocorren…No són mai tan importants com les veus tu!