Com podem cuidar la pell a l’estiu 

La pell d’un xiquet s’ha de cuidar durant tot l’any, però quan les temperatures pugen encara és més important protegir-la.

cures infantils

Compartix


La pell és l’òrgan més gran del cos, impedix que penetren gèrmens a l’interior de l’organisme, ens abriga del fred exterior i és la nostra primera barrera contra la calor. La pell dels xiquets és molt més fràgil que la de l’adult i requerix unes cures específiques.

Protector solar

Com podem protegir els xiquets dels rajos de sol? Cada quant cal aplicar la crema solar en els xiquets? Els he de protegir encara que no s’exposen al sol? Estes són algunes de les idees bàsiques quan parlem de protecció solar i infància.

 Protecció solar tot l’any: es recomana mantindre la protecció solar durant tot l’any amb independència de l’exposició i la intensitat del sol, i si és possible, es recomana utilitzar cremes del factor 50 o “pantalla total”.

• A la platja i també a la muntanya: cal mantindre les precaucions, encara que estiguem al camp o a la muntanya. L’ús de gorres o barrets és molt recomanable.

• Evitar l’exposició: convé evitar, en la mesura possible, les temperatures extremes i l’exposició al sol durant les hores centrals del dia, entre les 12 i les 16 hores.

• Aplicar-ne amb freqüència: és aconsellable utilitzar protector solar cada dos hores i aplicar-lo també després del bany o d’haver practicat exercici físic.

• Teixits lleugers: convé triar roba de cotó o fil, sobretot si està en contacte amb la pell dels menuts.

• Cal reforçar les precaucions amb complements com gorres i samarretes.

• Els protectors solars eviten les cremades, ajuden a previndre el fotoenvelliment i reduïxen el risc de patir càncer de pell.Cures de la pell

Tan important és protegir la pell dels menuts amb un solar específic com mantindre les cures bàsiques de neteja i hidratació.

I si la neteja diària, sobretot de les zones més exposades, com ara cara i mans, és fonamental, no ho és menys rentar-los bé per a eliminar les restes de sabó que podrien ressecar la pell.

La pell del bebé

Als bebés no se’ls pot aplicar cremes fotoprotectores fins que no hagen superat els sis mesos de vida. Abans d’esta edat es recomana no portar-los a platges o piscines.
La pell dels bebés és especialment sensible i convé mantindre-la tan neta i seca com siga possible. La zona del bolquer requerix una hidratació extra amb productes específics per a evitar irritacions.

Es desaconsella, almenys fins a 3 anys, l’ús de condicionadors de cabell i altres productes cosmètics, ja que poden irritar el cuir cabellut.