Com pots decorar la casa a la tardor? 

Descobrix els millors consells per a aprendre a decorar la casa a la tardor i sorprén tots els teus convidats amb les noves tendències.

a examen

Compartix


Que la decoració d’estiu no té res a vore amb la de tardor és una veritat universal. Amb la imminent baixada de les temperatures i la paleta de colors que comporta la nova estació, abellix canviar lleugerament els ambients en casa per a fer-los més càlids, acollidors i casolans.

Però, com pots decorar la casa a la tardor? És molt fàcil: no s’han de pintar les parets o fer una gran inversió econòmica. Ni tan sols cal alterar l’essència de cada espai. Només necessitem fer xicotets canvis ací i allà per a donar-li un toc nou, a la casa. Colors més càlids, teixits més gustosos, materials que abriguen… Amb uns consells ben senzills aconseguiràs molt sense gastar-te massa i sabràs com s’adorna a la tardor de manera ràpida i fàcil, perquè la casa es convertisca en un autèntic refugi.

No obstant això, abans d’explicar els consells per a decorar la casa per a la tardor, convé saber que el canvi d’estació pot ser un bon moment per a fer una neteja a fons en la casa. Només hem de planificar les tasques de manera ordenada i efectiva, treballar habitació per habitació, i aprofitar que encara fa bon oratge i els tèxtils es poden eixugar ràpid per a repassar-los. A més, ens hem d’assegurar de condicionar les fonts de calor, tant si tenim fumeral com calefacció, perquè, quan ho necessitem, funcione a la perfecció.Vegem què podem fer per a donar la benvinguda a la tardor en casa:

 • Canvia les cortines vaporoses i les cortinetes per teles càlides. És tan senzill com guardar les fundes d’estiu i apostar per coixins de vellut, pana, o inclús llana.
 • Modifica la paleta de colors. Els colors foscos conviden a recollir-se. Els tons oliva o la fusta clara són molt tardorencs. A més, els tons verds, terra, torrats, grisos o els estampats de fulles i de quadres poden combinar perfectament. Els tons pastel o els colors de la mateixa gamma servixen per a caldejar l’ambient, i els colors caldera, teula i els marrons, aporten força i calidesa. Tampoc es poden excloure els clàssics blancs, beix, gris, ocres o daurats, que són clau a l’hora d’adornar de tardor una casa.
 • Afig punts de llum a l’espai. Com que a la tardor hi ha menys hores de llum, afegir algun llum extra a l’ambient pot donar-li un toc molt interessant. Pot ser un llum de peu, o inclús un portaciris al costat d’una butaca.
 • Aposta per mobles auxiliars lleugers (preferiblement corbs, arredonits i sense arestes, per a suavitzar la decoració) o complements com ara cistelles de palla, catifes, portatestos, revisters… També pots donar una nova vida a la taula de centre o a algun cantó amb un pitxer de vidre amb flors. L’espígol, el bruc o els gira-sols són ideals per a esta època de l’any.
 • Incorpora plantes de mida XL al saló per a fer-lo més acollidor. Tria’n varietats d’interior que puguen aguantar els canvis de temperatura i que transmeten serenitat. També pots compondre un conjunt de plantes i crear un racó vegetal del saló o inclús muntar un jardí vertical d’interior.
 • Renova la decoració de les parets. Despenja els quadres i les làmines d’inspiració més estiuenca o de platja i substituïx-los per uns altres de més càlids. Es pot fer una nova galeria de quadres en la paret, usant fotografies, il·lustracions o dibuixos. Com puc decorar la casa a la tardor d’esta manera? No hi ha una única resposta correcta: servix tot el que inspire la sensació de llar a la tardor.
 • Dona protagonisme a les catifes. No només ajuden a mitigar la sensació de fred, sinó que afigen comoditat quan xafes i protegixen el terra de tota la casa. Tant si són grans com menudes, en el saló o en el corredor, resulten perfectes per a la tardor i l’hivern. Pots apostar per catifes potents i amb dissenys geomètrics.
 • Confia en el poder dels ciris. L’aroma de canella és un dels que més triomfen a la tardor.Altres consells per a decorar la casa a la tardor 

Pel que fa a la decoració d’una estança per a la tardor, específicament, també hi ha una sèrie de pautes que s’han de seguir:

 • Dormitoris. Inclou catifes que siguen de pèls llargs o toves. Si tens alguna butaca, torna-la a entapissar o cobrix-la amb alguna manta de pèl que faça que asseure-s’hi siga més plaent. També pots afegir un cobertor al peu del llit. En el dormitori també funciona bé el vellut o, per exemple, un capçal de lli.
 • Rebedor. És l’hora de traure els impermeables i els paraigües. També pots penjar alguna gavardina o algun mocador per a donar ambient a esta zona. Els tocs de fusta també van bé.
 • Terrassa o porxe. Encara que arribe la tardor, se’n pot allargar la utilització usant una estufa exterior que ajude a combatre el fred, o canviant la tela dels coixins per a fer-los més confortables. A més, es poden afegir mantes o plaids de textura agradable. També són recomanables els fanalets, els ciris i els llums d’exterior que creen ambient.