No saps com pots decorar els ous de Pasqua? Esta Setmana Santa deixa volar la imaginació amb idees ben divertides que hem preparat per a tu.

tema del mes

Compartix

Pasqua és un dels moments més esperats de l’any. De fet, des que comença l’any, volem poder disfrutar d’alguns dies de vacances i temps lliure, una cosa que finalment podem fer durant la Setmana Santa. A més d’anar a fer volar el catxerulo i menjar-nos la mona de Pasqua (plans molt típics d’estes festes), una de les activitats més divertides és decorar ous de Pasqua. Però, quin és l’origen d’esta tradició?


Pasqua, en realitat, va començar a celebrar-se a Roma al voltant del segle II, per això està considera una de les festes més antigues de totes. Els ous, d’altra banda, tenen un gran simbolisme des de temps remots. Els egipcis, per exemple, els enterraven en les tombes, i els grecs també els incloïen en les sepultures. En l’edat mitjana ja es pintaven els ous (especialment amb colors com ara rojos, verds o grocs) i s’associaven al festeig de la Pasqua. I així, a poc a poc (i amb algunes variants), fins al dia de hui.


Actualment, l’ou de Pasqua és un clàssic de les manualitats, especialment per a xiquets i xiquetes, que els encanta poder pintar estos aliments. D’idees per a decorar ous de Pasqua n’hi ha moltes i pràcticament per a tots els gustos. Però, abans d’entrar en matèria, cal tindre en compte que, per a poder plasmar tota la nostra creativitat en un ou, tenim dos opcions: utilitzar ous durs (més resistents) o decantar-nos només per la corfa.


En el primer cas el procediment és molt fàcil. Només hem d’agafar una olla menuda i posar-la al foc. Quan bulla l’aigua, afegirem l’ou (amb cura perquè no es trenque) i esperarem uns deu minuts. Posteriorment, deixarem refredar l’ou o el col·locarem davall d’un raig d’aigua freda. Si, per contra, volem decorar només la corfa de l’ou (que es recomana si l’objectiu és deixar estos aliments com a decoració per casa), haurem d’agafar una agulla i fer un forat a cada extrem de l’ou. Amb molta cura, deixarem que es buide. Fer ous de Pasqua amb decorats fàcils no té molt de misteri. Si tenim clar el color que volem que impregne la superfície, inclús podem començar a decorar-los quan estiguen bullint. Per a fer-ho, podem utilitzar aliments naturals com ara espinacs (verd), safrà (groc) o remolatxa (morat) que, bullits juntament amb l’ou durant almenys quinze minuts, soltaran el color. 


També hi ha idees per a ous de Pasqua tan gracioses com entranyables. Per exemple, usant oueres individuals i papers de colors, podem jugar amb l’ou com si fora el cap i l’ouera fora part del cos. Podem dibuixar sobre l’ou un bigot i un pegat com si fora un pirata, i afegir-li un barret; o dibuixar una cara i col·locar-li un barret de mag punxegut. Si els ous són blancs (o els pintem de blanc) poden convertir-se en el llenç perfecte per a fer conills o pollets i afegir-los orelletes i crestes. 


Decorar un ou de Pasqua perquè s’assemble a altres personatges coneguts també és relativament senzill. En cas que vulguem fer un minion, només haurem de tenyir de blau la mitat de l’ou, i l’altra mitat, de groc (que haurem de submergir en aigua tenyida de colorant) i, posteriorment, apegar-li uns ullets mòbils i dibuixar els detalls. Passa el mateix amb les tortugues ninja, que pintarem de verd i sobre les quals apegarem una cinta (amb cola o silicona calenta) amb un parell d’ullets; o les emoticones, que seran grogues. En este cas, també podrem dibuixar les nostres caretes o expressions preferides.

Materials que necessites per a decorar

Es poden pintar ous de Pasqua amb retolador, amb pintura acrílica o pinzells (especialment indicats per a un traç més precís, per exemple, a l’hora de traçar motius florals o tribals). Però la creativitat no acaba ací, ja que també podem utilitzar altres materials per a crear ous de Pasqua amb decorats fàcils, com ara fils de colors o ceres. 


Si volem utilitzar fils de colors, només haurem de posar cola sobre l’ou amb un pinzell i anar brodant cada fil al voltant de manera que quede apegat a l’anterior. D’altra banda, per a decorar l’ou de Pasqua amb ceres necessitarem que estiguen ben calentes (si fem este passatemps amb xiquets, caldrà estar pendents perquè no es cremen). Deixarem les ceres damunt de l’ou, que es fondran i formaran dibuixos intricats. Estes dos opcions són perfectes si, a més, volem deixar els ous per casa com a decoració atemporal. 


Després del que hem dit, només ens falta agafar l’ou, aconseguir el material de papereria i deixar-nos portar!