Com planificar una bona barbacoa

La barbacoa és l'excusa perfecta per a qualsevol celebració. Amb amics o amb la família, de carn o de peix, per dinar o per sopar, sempre és bon pla per reunir-nos al voltant de la taula i gaudir d'un bon menjar. La barbacoa ens permet preparar, d'una manera molt senzilla, carns i peixos acompanyats de verdures i hortalisses, oferint plats amb una aroma i un sabor exquisits.

hui mengem

Compartix

Et proposem un menú de receptes lleugeres i saludables per a fer en la barbacoa.

La barbacoa només necessita una bona compra. Planifica la compra, pregunta quin tipus de convidats tindràs parar preparar els millors ingredients. Si la vostra llista hi ha algun vegetarià, no et preocupes, compra una bona quantitat de verdures, ¡quedaran boníssimes a la brasa!

Com cada elaboració culinària, la barbacoa també té el seu truc. Tot compta per a aconseguir un sabor inconfusible: des de l’elecció de la llenya o el carbó vegetal per a fer el foc, fins al de l’aliment principal amb què s’elabora.

Les barbacoes permeten preparar plats amb una aroma i un sabor exquisits.

La llenya oferix una nota exclusiva de sabors. Depenent de l’arbre del qual procedisca aporta una essència diferent, i això atorga al menjar un sabor característic. Les més utilitzades solen ser les de roure, olivera o taronger, entre d’altres. És important que estiga sempre ben eixuta i deixar que es creme fins a obtindre unes bones brases, primer roents i després amb un color blanquinós, fonamental per a evitar que el foc s’avive quan entre en contacte amb el greix que es desprén de la carn. Quant al carbó, millor que siga d’origen vegetal.

7 PASOS PER A PLANIFICAR UNA BONA BARBACOA

1. Preparar aperitius per a obrir la gana, com unes cremes fredes per a untar.

2. Macerar, prèviament, la carn i el peix.

3. Calcular els temps de cocció de cada aliment, per a servir-los tots alhora.

4. Perquè les verdures no perden la humitat, es poden arruixar amb un esprai d’oli d’oliva i, així, evitarem que s’assequen.

5. Elaborar guarnicions i complements per a acompanyar.

6. Evitar les coccions prolongades i la formació de crosta fosca sobre les superfícies dels aliments, ja que poden contindre substàncies nocives.

7. I, com a secret, perfumar amb branques de timó, romer o espígol sense cremar-les, en un espai dins de les brases, perquè els aliments assimilen estos xicotets tocs d’olor. També pots afegir pinya i potenciar el sabor dels teus plats.