Com podem mantindre la casa fresca a l’estiu

Ja no saps com evitar passar calor a casa? Hui et portem uns consells per a mantindre la casa fresqueta a l’estiu, amb aire condicionat o sense.

és eco, és lògic

Compartix

L’estiu, l’estació de les vacances, el temps lliure, els sopars sense hora de tornada a casa… Pareix que ens oblidem de l’aspecte més característic d’esta temporada: la calor. Alguns potser ho porten bé, uns altres no tant, però el que tots intentem és tindre la casa a la temperatura més baixa possible durant estos mesos. Per això és lògic plantejar-se, i amb raó, com podem mantindre la casa fresqueta.

L’aire condicionat és l’opció més recurrent i senzilla per a combatre els dies calorosos, però no és la més ecològica ni econòmica, sobretot ara que la factura de la llum ha augmentat. Com podem mantindre una casa fresca, llavors? O és possible mantindre fresca la casa gastant menys? La resposta és que síT’expliquem com es pot tindre la casa fresca a l’estiu sense que implique cap cost per a la butxaca.

Mantindre la casa fresca sense aire condicionat serà més senzill que mai amb les recomanacions següents. Apunta!


 Consells per a evitar la calor en casa 

  1. La nit, la millor aliada. Si et preguntes com es pot mantindre fresqueta una habitació a l’estiu, el millor moment per a ventilar-la és quan el sol es pon. Amb l’absència de l’astre rei, el vent i el corrent que generen les finestres i portes obertes són molt més frescos. Com més temps les mantinguem obertes, millor. Durant el dia, s’aconsella tancar tots els finestrals.
  2. Recorda abaixar també les persianes. Per molt que tanquem les finestres de casa, per a refrescar-la correctament també haurem d’abaixar les persianes. D’esta manera, el sol no calfarà les habitacions.
  3. Les plantes són una bona idea. Els elements vegetals atrauen la humitat als espais i els refresquen. A més, aportaran a la casa un toc molt estiuenc.
  4. Evita els plats especialment calents. Açò no té res a vore amb el cos, a pesar que és més recomanable ingerir plats frescos a l’estiu. Es tracta de la cuina. Podem evitar cuinar receptes que impliquen que els electrodomèstics que generen calor estiguen encesos molt de temps.
  5. Peretes LED. T’ajudaran a mantindre més fresca la casa, ja que emeten menys calor i, a més, consumixen menys energia. Millor, impossible.
  6. Parets de color blanc. Si et planteges com es pot mantindre fresca una habitació a l’estiu i coincidix que estàs redecorant, no ho penses més: el color blanc refresca qualsevol estança.
  7. Ventilador sempre amb gel. Pareix una bogeria, però funciona. Els ventiladors es tornen minimàquines d’aire condicionat si al davant posem un bol amb gel o botelles gelades.
  8. Desconnecta aparells. Els electrodomèstics, les televisions, les regletes… són aparells que, si els deixem endollats, generen més calor en casa. El més recomanable és desconnectar-los quan no els usem.