Els Cinc de

CRISTINA DURÁN 

ELS CINC DE

Compartix


Per la realització d'aquest reportatge, Cristina Durán i Consum lliuren 500€  a la Fundación Acavall.


Cristina Durán és una autora de còmic i una il·lustradora valenciana. Cofundadora de La Grúa Estudio juntament amb Miguel A. Giner Bou, les seues obres es caracteritzen per tindre un marcat component social que convida a l’activisme. Temes com la diversitat funcional, l’adopció, la cooperació, la prevenció de la violència de gènere o la denúncia social en són una part important. Vicepresidenta d’APCómic (Associació d’Autores i Autors Professionals de Còmic), té en les seues mans un Premi Nacional de Còmic atorgat pel Ministeri de Cultura i Esport per El día 3 (Astiberri, 2018), que feu juntament amb Giner Bou i la periodista Laura Ballester, i que tracta sobre l’accident de metro que hi hagué a València en 2006. En 2021, Cristina Durán va rebre la medalla al Mèrit Cultural de la Generalitat Valenciana. 


Ací estan els seus “cinc de”:


  

FRUITA DE LA TEMPORADA

M’encanta menjar fruita, sobretot entre hores, quan m’entra la fam (cosa que em passa a sovint). A l’estiu, m’agrada especialment el meló de tot l’any i el meló d’Alger i, a l’hivern, m’encisen les mandarines i el suc de taronja acabat d’esprémer per a acompanyar el desdejuni.


  

XOCOLATE NEGRE

Encara que intente no consumir molt de xocolate, no en puc prescindir. M’agrada el negre a partir del 70% i si, a més, porta trossets de cacau, doncs, molt millor. El prenc per postres els caps de setmana i, a vegades, com a complement d’un bon café sol (i sense sucre). Café i xocolate són una combinació perfecta, per això m’encanten els bars que, quan et servixen el café, et posen una xocolatina.


  

CARXOFES

Em fascinen de totes les maneres. Com més m’agraden són arrebossades, però no les que porten un arrebossat qualsevol, sinó les que fa la meua parella, que és un cuiner expert, amb farina i cervesa. També les disfrute a la brasa, al forn, a la planxa, bollides, amb pasta, llentilles i, per descomptat, en la paella.


  

CERVESA

En la meua nevera mai falta cervesa, i en el congelador tampoc falten mai gerres congelades, perquè m’agrada molt, molt freda. És la beguda ideal per a celebrar, compartir o per a alleujar un dia dur, encara que intente consumir-la amb molta moderació. Les que més m’agraden són les rosses i les torrades, sobretot les cerveses txeques, estil Pilsner.


  

FLOCS D'AVENA

Vaig descobrir els flocs d’avena no fa molt de temps gràcies a una nutricionista que m’ha ajudat a millorar els hàbits d’alimentació, hàbits que necessitava canviar per qüestions de salut. Els flocs d’avena integrals amb llet s’han convertit en el meu berenar preferit. Estan molt bons i aconseguixen saciar-me prou per a no tindre la temptació de picar alguna cosa abans de l’hora de sopar.