Els Cinc de

Espido Freire

Espido Freire

ELS CINC DE

6 maig 2019

Compartix

Per la realització d’este reportatge,  Espido Freire i Consum entreguen 500 € en aliments al ONG Madrid Felina. 

Espido Freire és escriptora i columnista. Va guanyar el Premi Planeta amb tan sols 25 anys amb Melocotones helados. Fins hui, és la guanyadora més jove que ho ha aconseguit. La crítica la va considerar una de les veus més interessants de la narrativa espanyola i les lloances que van sorgir amb la seua primera obra han acompanyat les seues novel•les següents. A més, s’ha atrevit amb altres gèneres com la poesia, el llibre il•lustrat, el teatre o la novel•la juvenil. Col•labora amb els principals mitjans de premsa nacionals. Les seues obres s’han traduït a més d’una dotzena d’idiomes.

Açi van el seus "cinc de":

FRUITES ROGES 

Una pasión, una golosina, un regreso a la infancia. Sus propiedades antioxidantes son casi lo de menos para mí. Las grosellas, las moras, con su sabor a verano, las fresas y los arándanos, con esa niebla pegada a la piel… Cuando escribo, sobre todo si es verano, suelo tener un bol con esas frutas.

OLI D' OLIVA VERGE EXTRA

És un aliment màgic, i molt més que un aliment, a més. No seria la primera vegada que en cas d’emergència n’utilitze com a cosmètic. Vaig aprendre a valorar-lo, en tota la seua riquesa, quan vaig viure fora d’Espanya. Un bon oli transforma una ensalada, un hummus, una llesca de pa….


PA

Perquè si hi ha una cosa que m’agrada és el bon pa. Integral o blanc, de barra o de brioix, en fogassa, panets, m’agrada amb la molla compacta, i m’és igual si és el que està acabat de fer, calent i abellidor, o el ja vell, amb el qual es poden fer migas, llesques amb ou, torrades o púding. El pa és la meua passió, i lamente que la fòbia que hi ha ara als carbohidrats faça que tanta gent el mire amb sospita.


Legumbres 5D Espido Freire

LLEGUMS 

 Diuen que és un plat que s’aprecia d’adult i potser és així, encara que a mi sempre m’han agradat les llentilles, i ara, en particular, els cigrons. Deliciosos i versàtils, a l’hivern reconforten, bé amb embotit, amb marisc o amb verdures,  i a l’estiu els transforme en paté vegetal o en part de l’ensalada.

Comida para gatos Espido Freire

LLANDETES O MENJAR HUMIT

És una exigència de les meues gatetes, sobretot de la major, Ofelia, a la qual és l’única cosa que li interessa de la meua compra. Intente no oblidar-me’n, primer perquè segons els veterinaris és bo per a elles combinar el pinso amb menjar humit, i d’altra banda perquè els fan tornar boges, i és molt divertit veure com esperen que li les servisca.