Els Cinc de

Fani Grande

ELS CINC DE

Compartix


Per la realització d’este reportatge, Victoria Díez i Consum entreguen 500 € en aliments a Médicos sin fronteras.

Fani Grande es definix coma “ajunta lletres”. Escriptora i guionista valenciana, també és l’autora del reconegut blog “El fémur de Eva” i creadora de la perspicaç Empar, protagonista dels seus llibres de gènere infantil Empar, fallera major infantil; Empar i Jaume, el Primet, i Empar, la becadeta i el “patiarcat”. A més, impartix cursos sobre comunicació i úsètic de les xarxes socials, i també tallers per a millorar o potenciar les ferramentes comunicatives per a expressar-se millor en públic i privat.


Açí van els seus "cinc de":

 

  

AVENA

En pols, en flocs, beguda. Per a desdejunar (porridge), per a sopar (en cremes o sopes), per a dinar (en forma de croqueta o hamburguesa). Tinc un parell d’intoleràncies alimentàries i l’avena és el meu talismà estomacal.

CARXOFA

M’agraden les carxofes a la planxa i amb llima. Però també en el bollit, en la paella, en truita i al forn. Una meravella de verdura. I una flor bellíssima. 


  

GINGEBRE

El meu rizoma de capçalera. Sec, en forma de gominola (sense sucre), vagenial per a cuidar la gola. I si vols trobar la teua pròpia veu i cuidar-la, la infusió de gingebre pot ajudar-te a aconseguir-ho. 

 CAFÉ

La meua vida sencera estàlligada als grans de café torrats, i milers de tasses guien cada un dels relats escrits. Com a acompanyament a la lectura és la felicitat.  

CACAUS

Torrats i sense sal, per a picar o completar una ensalada verda. A València tenim el cacau del collaret, torrat amb pell, que és una delícia. El cacau és un llegum amb moltes proteïnes, un aliment important; de fet, és la base de les barretes (plumpy nut) quedonen a xiquets i xiquetes en els camps de refugiats per a tractar la desnutrició.