Els Cinc de

Padre Ángel García

ELS CINC DE

Compartix

TERESA VIEJO

Per la realització d’este reportatge, el Padre Ángel i Consum entreguen 500 € en aliments a Mensajeros de la paz per al seu repartiment entre els més desfavorits.


Ángel García Rodríguez, més conegut com Padre Ángel, és un sacerdot espanyol de molt de renom per la seua intensa labor social en la qual presta una atenció especial als col·lectius més desfavorits, com ara xiquets i jóvens en situació de desemparament, drogodependents, víctimes de violència de gènere, immigrants i ancians. La parròquia de San Antón, a Madrid, de la qual el Padre Ángel és titular, està oberta les vint-i-quatre hores del dia els 365 dies de l’any per a allotjar persones sense sostre i oferir-los desdejuni, a més d’acollir moltes altres iniciatives.

Açí van els seus "cinc de":

OLI D'OLIVA

Està en les arrels de la nostra dieta, sense el seu sabor la nostra cuina no seria la mateixa. A més, està demostrat que consumir-ne ens ajuda a viure millor i
més temps.

PEIX

Un bon peix fresc obert i cuit pel dors és un dels plaers que més m’entusiasmen, no cal que siga un peix massa especial. Un dels que més m’agraden és el sorell, que em recorda la meua joventut.


XOCOLATE

M’agrada molt el dolç i especialment el xocolate, recorde de xiquet eixos berenars de pa i xocolate que em feien feliç. De tant en tant em done una alegria.


PA

Aliment fonamental, hui un poc menystingut, que crec que no ha de faltar en cap taula. Uns “barcos” en la salseta són imprescindibles. A més, simbolitza el
cos de Crist, i això per a mi té un valor afegit.


VI

Ens ha acompanyat en les menjades des de sempre, i ara es valoren les seues
virtuts quan es pren amb moderació. M’agrada prendre’n una copa per a dinar
i sopar. Igual que el pa, per a mi té un valor simbòlic.