Els Cinc de

Pilar Mateo

Pilar Mateo

ELS CINC DE

4 octubre 2019

Compartix
Per la realització d’este reportatge, Pilar Mateo i Consum entreguen 500 € en aliments a l'associació MOMIM:Movimiento de mujeres indígenas del mundo.


Pilar Mateo és una científica reconeguda internacionalment. Es troba entre les 10 científiques més prestigioses d’Espanya i entre les 100 primeres a escala mundial. Esta valenciana treballa des de fa 22 anys en l’erradicació de malalties endèmiques vinculades a la pobresa en països desfavorits. Ha patentat una pintura insecticida de control de plagues que s’ha demostrat eficaç per a combatre la malaltia de Chagas , la malària o el dengue. El seu treball sempre ha tingut vocació humanitària. Pilar Mateo ha dut a terme nombrosos projectes socials per a millorar la qualitat de vida de comunitats empobrides.

Açi van el seus "cinc de":Los 5 de Pilar Mateo

CAFÉ

Imprescindible cada matí assaborir i disfrutar un bon café. És cert que ara molts comprem càpsules per a les cafeteres automàtiques, però l’aroma del gra de café acabat de moldre m’encanta. Si puc triar, preferisc la varietat Arabica, i si la seua procedència és de Colòmbia, molt millor. Des que el vaig descobrir ja fa molts anys en un dels meus viatges a aquell país, s’ha convertit en el meu café de capçalera.
Los 5 de Pilar Mateo

FRUITA TROPICAL

Pinya, mango, alvocat, maracujà, tamarinde… no podria triar-ne només una! Pel meu treball tinc la sort de viatjar a països tropicals on es troba la fruita més exòtica i exquisida. Poder assaborir a Espanya cada mos d’alguna d’eixes fruites tropicals és tot un privilegi i, si en trobe en el meu supermercat de confiança, sempre n’incloc en la cistella de la compra.
Los 5 de Pilar Mateo

VI NEGRE

Hi ha res millor que brindar amb els que més estimes? El vi s’ha convertit en un complement cultural més de la nostra alimentació. En la meua taula no pot faltar mai una bona botella de vi negre. Varietats com l’ull de llebre, el garnatxa o el monastrell  formen part dels imprescindibles del meu celler. Beure vi, sempre de forma moderada, pot aportar beneficis antioxidants importants per a la salut.Los 5 de Pilar Mateo


ARRÒS

Com a bona valenciana que soc, en la meua alimentació no pot faltar l’arròs, sobretot  la varietat d’arròs bomba, un arròs de gra redó amb DO València. Com seria un diumenge sense una bona paella compartida amb la família i els amics? Una tradició que forma part de la nostra cultura i que perdura de generació en generació.

Los 5 de Pilar Mateo

PERNIL SERRÀ

A més de valenciana, per les meues venes també corre sang aragonesa. Mon pare va nàixer a Villel, un poblet de la província de Terol, i recorde amb gran estima els sopars amb un bon tros de pa torrat acompanyat de pernil  de la terra. En la meua llista de la compra no falta mai!