Floració de Cieza: les millors rutes de senderisme i gastronomia de Múrcia

Descobrix les millors rutes per a vore la floració de Cieza i els imprescindibles de la gastronomia de Múrcia que no et pots perdre!

VIATJAR AMB GUST

Compartix


A la vora del Riu Segura, al pas per la Regió de Múrcia, es troba la vall de Cieza, una explosió de color i olor abans, fins i tot, que la fruita isca dels arbres. Esta localitat de la comarca de la Vega Alta del Segura oferix als visitants un dels paratges naturals més bonics que forma el riu Segura, el canyó de Los Almadenes, on el riu s’estreny i forma parets de centenars de metres, ideal per a practicar esports d’aventura. A més, este municipi murcià té la màxima esplendor durant la primavera, ja que en esta època es pot vore el sorprenent fenomen de la floració en paratges de bresquilleres precioses.

Les millors rutes de senderisme per a vore la floració de Cieza

Des de la localitat s’oferixen diferents rutes caminant o amb bicicleta per a poder admirar la bellesa del paisatge de la zona durant tota la floració. Les rutes són, en la majoria, de dificultat fàcil perquè es puguen fer en família.

  • Ruta Almadenes-Almorchón.

Distància: 13,3 km

Dificultat: Moderada

Mitjà: Caminant. Circular

  • Ruta de floració La Brujilla

Distància: 9 km

Dificultat: Moderada

Mitjà: Es recomana bicicleta

  • Ruta de floració La Parra - El Horno - El Acho

Distància: 21 km

Dificultat: Fàcil

Mitjà: Amb cotxe

Què es pot vore?

  • Ruta dels miradors. En tota la zona hi ha diferents miradors des d’on es poden contemplar panoràmiques de l’espectacular paisatge.
  • Medina Siyâsa: un dels jaciments més importants de l’islam occidental. Encara es pot visitar l’interior de les cases i vore com vivien els habitants.
  • Museu de Siyâsa, on es guarden restes que van des del paleolític fins a l’època andalusina i on destaca la reproducció a escala real de dos cases del despoblat Medina Siyâsa.

Gastronomia de Múrcia: imprescindibles gastronòmics que has de tastar en la floració de Cieza

  • Els esmorzars típics de la zona de Cieza que es componen d’olives de Cieza, pisto murciano, pipirrana, zarangollo, pa casolà a la brasa amb salsa mora, ensalada murciana i migas de la huerta, entre d’altres.
  • Les tortas de pan dormido, dolç típic de la zona que s’assembla al panou valencià o a la tonya d’Alacant. Es diu “dormido” perquè deixaven reposar la massa durant tota la nit.
  • La trena de Cieza. S’elabora amb pasta fullada i es farcix de rovell d’ou, panses macerades, anous i bresquilla de Cieza.
  • Oliva mollar, de sabor més fort i amarg, és una varietat autòctona de la zona que s’elabora amb aigua, sal i fenoll.