Infusions per a abaixar la tensió  

Les infusions per a abaixar la tensió t’ajudaran a regular este problema cardiovascular que cada vegada és més comú. Comença ara a cuidar-te amb estes infusions.

SALUT I BELLESA

Compartix

Segurament has sentit a parlar alguna vegada de la hipertensió. Però, què vol dir realment este terme? Doncs bé, la hipertensió significa que la pressió arterial s’eleva d’una manera continuada; és a dir, que la sang exercix massa força contra les parets de les artèries d’una manera sostinguda i contínua en el temps. Esta situació pot derivar en problemes de salut molt greus, com ara malalties del cor i també cerebrals. 


Per tot això, és recomanable controlar-se la tensió. Com? En primer lloc, acudint a un especialista, que segurament t’aconselle canviar alguns hàbits de la teua vida (fer exercici, una nova dieta, deixar de fumar…). I, igual que hi ha aliments que ajuden a controlar la pressió arterial, també hi ha herbes que t’ajudaran a abaixar i controlar la tensió. Vols saber quines són? Pren nota!

Quines herbes per a abaixar la tensió puc provar?

Hi ha algunes herbes i plantes naturals que tenen propietats que són beneficioses contra estos descontrols en la pressió arterial. A continuació, 5 herbes per a abaixar la tensió:

  • Valeriana: les situacions estressants poden fer que la tensió es dispare. En estos casos, esta herba és molt útil per les propietats relaxants, sedants i antiinflamatòries que presenta, ja que ajudarà a abaixar la tensió derivada per l’estrés o els nervis. Es considera un tranquil·litzant natural, per això és una de les infusions més eficaces per a abaixar la tensió ràpidament. 
  • Lavanda: els actius de la lavanda afavorixen la circulació de la sang a través de les artèries. A més, té propietats sedants que controlaran els nervis i, en conseqüència, faran que disminuïsca la tensió. 
  • Melissa: és una herba recomanada per a combatre l’estrés, la taquicàrdia o l’insomni. A això se suma que millora la circulació sanguínia, entre altres coses. Per això, la melissa s’ha convertit en una de les infusions per a la tensió alta més recomanades. 
  • Camamil·la: esta herba també destaca pels seus efectes relaxants, com alguna de les que ja s’han esmentat. Però té una cosa especial i és que, segons diversos estudis que s’han fet, la camamil·la afavorix la dilatació dels vasos sanguinis i, per tant, la disminució de la pressió arterial. Per això és molt recomanable per a abaixar la tensió alta. 
  • Romer: alguna vegada has pres una infusió de romer? Alguns dels beneficis que aporta són la millora de la circulació de la sang i el bon manteniment de les artèries. Si busques infusions per a la hipertensió, esta és una molt bona opció i, sobretot, natural.


Les infusions que t’ajudaran a abaixar la tensió ràpidament i com es preparen

A més de les 5 herbes recomanades anteriorment, hi ha altres infusions que afavorixen una pressió arterial correcta i ajuden a mantindre-la. 

  • Infusió d’api: és una molt bona alternativa per a controlar la tensió pels compostos antioxidants que presenta. A més, ajuda a reduir la producció de cortisol, una hormona que en nivells alts pot suposar un augment de pressió. Per a preparar la infusió, bull una tassa d’aigua, afig-li 20 grams d’api, deixa-la reposar durant 15 minuts i cola-la. Així de fàcil! Després només hauràs de prendre una tassa d’esta beguda al dia. 
  • Infusió d’orenga: es caracteritza per les seues propietats diürètiques i antiinflamatòries. Els actius que té també ajuden a netejar les artèries i així evitar possibles problemes circulatoris. Quant a la preparació, bull una tassa d’aigua i, quan arribe a ebullició, afig-li una culleradeta d’orenga i deixa-la reposar uns 15 minuts. Una vegada passat este temps, cola-la i pren-ne una tassa a mitjan matí. Es recomana prendre’n com a mínim durant 3 setmanes. 
  • Infusió de cama-roja: esta planta té propietats diürètiques que, gràcies als  minerals, també ajuda a protegir els teixits inflamats, per això afavorix una bona circulació sanguínia. Per a ingerir-la, només cal bullir una tassa d’aigua, afegir-li una cullerada de cama-roja, calfar-la a foc lent 3 minuts, deixar que repose i colar-la. S’aconsella prendre’n una vegada al dia com a mínim durant 3 setmanes. 
  • Til·la: també pots prendre til·la per a abaixar la tensió, especialment, la tensió generada per estrés. La til·la sol consumir-se per a relaxar-se (és, de fet, una de les herbes més populars en este categoria), i és clau si volem reduir la pressió arterial. 

Estes són algunes de les recomanacions naturals per a abaixar la tensió, però no t’oblides que mai està de més acudir al metge a fer-se una revisió. Finalment, has de tindre en compte que si estàs seguint algun tractament mèdic és recomanable que abans de consumir qualsevol d’estes infusions per a la tensió alta, ho consultes amb el teu metge.