JAVIER MARISCAL

Foto: Elena Clavero

ELS CINC DE

Compartix


Per la realització d’este reportatge, Javier Mariscal i Consum entreguen 500€ a Fundació Roure.Dissenyador gràfic, il·lustrador, dissenyador de mobles, cineasta, pintor, escultor i ceramista, Javier Mariscal (València, 1950) és un artista que adora els reptes. Barceloní d’adopció, té un estil impulsiu, irreverent i desenfadat que ha plasmat en obres com Los garriris o en un dels seus dissenys més coneguts, Cobi, la mascota dels Jocs Olímpics de Barcelona 1992. Premi Nacional de Disseny en 1999 i amb nombroses exposicions d’àmbit internacional, també ha treballat en el sector editorial i ha codirigit amb Fernando Trueba la pel·lícula d’animació Chico y Rita (premiada en els Goya i nominada en els Oscars de 2012).

Ací van els seus "cinc de":


  

IOGURT NATURAL

M’agrada desdejunar un iogurt natural amb fruites fresques i fruita seca. També a la nit, quan arribe de l’estudi tard a casa, em servix de comodí. És refrescant, em reconforta per a anar-me’n a descansar.

  

TARONGES

Quan arriba desembre, les primeres taronges navel són com un regal que has estat esperant molts mesos. Pelar-les, llevar-los el peçó i tallar-les a trossets és una experiència única que em recorda la infància a València.

  

ANOUS

Cada matí em menge un grapadet d’anous amb el bol de fruita. Mmm... m’encanten! Tinc pots amb tota classe de fruita seca que donen energia, però les anous són les meues preferides pel sabor.

  

OUS DE CORRAL

La meua especialitat, molt valorada pels meus fills i els meus nets, és la truita de creïlles. La veritat és que em queda molt bona, però no és l’únic que m’agrada fer amb ou: també m’encanta l’ou caigut amb les vores de la clara cruixents i els ous farcits amb anxova i maionesa. I, per descomptat, la truita simple a la francesa, que és una delícia.

  

OLI D'OLIVA VERGE EXTRA

Quan estic de viatge per països que no coneixen l’oli d’oliva, en arribar a casa m’adone de la importància que té per a mi. M’agrada la simplicitat d’una torrada de pa amb tomata banyada en un bon oli d’oliva amb unes olivetes i un got de vi negre.