Jocs per a gossos: mascotes felices

 És important estimular i connectar amb la nostra mascota. Per això ací et portem una sèrie de jocs per a realitzar amb el teu gos i divertir-te amb ells.

mascotes

Compartix


Per què és important jugar amb les mascotes?

Els animals domèstics viuen en un ambient segur on les seues necessitats bàsiques queden cobertes: alimentació, higiene, salut, habitatge… Tot i això, moltes vegades, els humans, per desconeixement o falta de temps, oblidem una part molt important per al benestar de les nostres mascotes. Es tracta de les seues necessitats com a espècie; és a dir, segons l’animal, córrer per la muntanya, caçar, rastrejar, perseguir, mossegar, rosegar, rascar…

Per això, és molt important jugar amb les mascotes, ja que en el joc podem proporcionar a l’animal activitats similars a les que farien en el seu hàbitat natural, fet que els permet desenvolupar-se també de manera equilibrada i feliç.

És important saber que, per a alguns animals com els gossos, el joc amb els de la seua espècie, sobretot, en l’etapa de cadells, és fonamental per a la seua salut física i emocional i per a desenvolupar-se com a gossos. Però també nosaltres, en casa, podem jugar amb les nostres mascotes i oferir-los jocs que els estimulen.


 Com puc jugar amb el gos en casa?

Hi ha molts jocs que podem fer en casa amb els nostres gossos. Per a triar l’adequat només hem d’observar el joc o joguet que els motiva més. A continuació vos recomanem alguns dels jocs més divertits:


-Amagar-se. Consistix a mantindre el gos en un lloc quiet i amagar-nos per la casa. Quan ja ens hem amagat, li diem “on estic?”. I ens ha de trobar olorant per tota la casa.

- Buscar premis per la casa. Consistix a amagar premis (menjar que faci bastant d’olor, com ara una salsitxa) per tota la casa i donar al gos l’orde de “busca”.

- Joguet interactiu. En el mercat hi ha molts joguets interactius on es fiquen llepolies (salsitxes o boletes del seu pinso) perquè ells, pensant, aconseguisquen eixos premis i se les puguen menjar. També es poden elaborar en casa, per exemple amb caixes de cartó o amb botelles d’aigua buides.

- Estira i afluixa amb mossegadors. Este joc estimula molt i també divertix i cansa els gossos. Motivem el gos amb un mossegador o corda, que mossegarà per un extrem mentre nosaltres estirem de l’altre.

- Entrenament. Podem dedicar l’estona de joc perquè el gos aprenga algunes ordes, com ara assenta’t, quiet, fora, entra, solta, al lloc…

- Doga. Cada vegada està més de moda. Esta activitat relaxa l’animal, el permet expressar-se lliurement i crea molt de vincle amb el seu amo, ja que compartixen espai i matalafet sense ordes ni obediència, només des del respecte i el gaudi.

- Música i massatge per a relaxar després del joc. Nosaltres hem de marcar sempre el començament i el final del joc. Una manera molt interessant de marcar el final és amb un poc de música tranquil·la i un massatge relaxant.