Lecitina de soja: propietats i beneficis

La lecitina de soja és un complement dietètic derivat de la soja, amb una gran varietat de propietats i beneficis per a la salut. T’ho contem.

els frescos

Compartix

 

La lecitina de soja és un derivat de la soja que constituïx un complex de fosfolípids denominat fosfatidilcolina. Es considera un complement dietètic de gran importància per les seues característiques nutricionals. 

Com a substància orgànica, està present en les membranes dels aliments, però està relacionat estretament amb la soja perquè d’esta és d’on s’extrau generalment hui en dia. És veritat que la soja té un nivell de lecitina més alt, de més qualitat i la seua extracció és més senzilla en comparació d’altres aliments com el rovell d’ou o l’oli de gira-sol.

Beneficis del consum de lecitina de soja

La lecitina és un fosfolípid, per això entre els seus nutrients destaquen els greixos beneficiosos per a la salut i que ens ajuden a lluitar contra el colesterol roín, ja que millora el nostre nivell de lípids en sang, a més de contribuir a la reducció de triglicèrids. També ens aporta vitamina del grup B, vitamina E i fòsfor. La vitamina E actua com a antioxidant i protegix les cèl·lules de l’organisme. A més, millora la concentració i la memòria i molts atletes l’utilitzen com un potenciador del seu rendiment físic. 

La forma de consum habitual sol ser en versió granulada. Són boletes xicotetes d’un color groguenc que es poden combinar com si fora un cereal: amb iogurt, llet o altres preparacions. Pot ser un altre ingredient més en els nostres menjars i en podem fer salses, ensalades, postres, batuts o snacks, utilitzant lecitina en pols. 

La lecitina de soja, com que principalment són lípids, té una aportació calòrica elevada i es necessita en poques quantitats. És una substància que sintetitza el nostre cos, per això no és imprescindible introduir-la en la dieta perquè el nostre organisme continue funcionant correctament; no obstant això, pels seus beneficis ja esmentats i perquè ens ajuda a tindre una bona digestió, pot ser una bona iniciativa suplementar els nostres menjars amb este complement.