Propietats del bròcoli, un aliment molt beneficiós

Descobrix les propietats nutricionals del bròcoli, un dels aliments amb més vitamina C i amb beneficis destacats per a l’organisme. Informa-te’n més!

els frescos

Compartix

Propiedades del brócoli, un alimento muy beneficioso
Propiedades del brócoli, un alimento muy beneficioso


El bròcoli és un aliment saludable que viu uns anys daurats. Cada vegada més persones són conscients de les propietats, les diferents formes de cocció i el bon gust que té. Analitzem quins són els seus beneficis i com poden ajudar el nostre organisme.

Beneficis del bròcoli

Verd, versàtil i ple de propietats nutricionals. El bròcoli és una bona font de provitamina A (principalment en forma de betacarotens) i un dels aliments amb més contingut en vitamina C i àcid fòlic, fins al punt d’aportar amb una ració (200 g) tres vegades la recomanació diària de vitamina C i la meitat de les ingestes recomanades d’àcid fòlic.

També és font de minerals, com el calci, el fòsfor, el potassi, i fins i tot de proteïnes d’origen vegetal, a més de tindre un alt contingut de fibra i ajudar el funcionament adequat del sistema digestiu.  

Este vegetal de la família de les brasicàcies presenta nombrosos fitoquímics (glucosinolats, isotiocianats, indoles). Es tracta de químics naturals que tenen un efecte preventiu contra el càncer. Els fitoquímics són uns elements que col·laboren amb el cos humà i ajuden el seu funcionament correcte.

La forta acció antioxidant del bròcoli (principalment gràcies a l’aportació de la vitamina C i els betacarotens) evita l’oxidació de lípids en el nostre cos, a més de neutralitzar l’efecte perjudicial dels radicals lliures de l’oxigen. La seua capacitat antioxidant és impressionant i ajuda el bon funcionament del sistema immunològic, fet que constituïx un dels principals motius pels quals hem de consumir bròcoli amb regularitat.


Propiedades del brócoli, un alimento muy beneficioso
Propiedades del brócoli, un alimento muy beneficioso


Com es cuina el bròcoli

No és gens difícil incloure bròcoli en la nostra dieta habitual. Este vegetal es pot cuinar de maneres molt diferents, però fixant-se que siga una cocció curta, ja que és així com les seues propietats a penes es perden.

La cocció més recomanada és al vapor o amb poca quantitat d’aigua. Una vegada l’aigua estiga en ebullició, no s’han de superar els 10 minuts de cocció. Si esta cocció es talla submergint el bròcoli en aigua freda amb gel, farem que conserve un color verd brillant i una textura amb un punt cruixent. El bròcoli també es pot cuinar al forn o bullir-lo lleugerament per a acabar-lo després a la planxa o saltant-lo amb altres vegetals, fruita seca, tofu o trossets de pernil.