Màlaga: què podem visitar i què podem menjar 

Escapada a Màlaga? Et recomanem les visites turístiques principals i els menjars típics malaguenys.

VIATJAR AMB GUST

Compartix

Si estàs pensant de fer una escapada però encara no saps on anar, nosaltres et recomanem visitar Màlaga, la capital de la Costa del Sol. Una ciutat amb una localització privilegiada, banyada per la mar Mediterrània, plena d’història, cultura… i gastronomia! A continuació t’expliquem què pots vore a Màlaga i quins plats típics no pots deixar de demanar quan la visites. 

Turisme a Màlaga capital 

Qui visita Màlaga acudix, entre altres raons, per a disfrutar de llargues passejades pel port de Màlaga, dels banys de sol a la platja de La Malagueta, del gran ambient que es viu en les terrasses del carrer Larios i de la gran Fira de Màlaga que té lloc durant el mes d’agost. Però, a més, la capital malaguenya és una ciutat amb una gran cultura, on també podràs disfrutar de la història que envolta els palaus àrabs que guarda l’Alcassaba, visitar les ruïnes del teatre romà al centre històric de la ciutat malaguenya, delectar-te amb la posta de sol des dels miradors del castell de Gibralfaro, descobrir les obres que guarda el museu Picasso i conéixer la curiosa història de la “Manquita”, la catedral de la ciutat, entre moltes altres coses.

Gastronomia a Màlaga: plats típics

La gastronomia és part fonamental de tota escapada o viatge de plaer, sobretot a Espanya, ja que al llarg de cada província podem disfrutar de plats típics que ens parlen de la seua història i cultura. En este cas has de saber que Màlaga, per tractar-se d’una ciutat costanera, té una gastronomia molt centrada en la preparació de productes frescos provinents de la mar, tant en forma de tapes, fritades o plats típics dels quiosquets a peu de platja.

  • Espetos de sardineses tracta d’un dels plats més famosos i sol·licitats en la costa de Màlaga. Consistix en unes sardines enfilades en una canya o ast de fusta (espeto) i torrades a la brasa en una barca per un espetero. 
  • Petxines lluents: és un mol·lusc bivalve molt comú en la costa malaguenya. Habitualment se servixen crues i acompanyades de llima, sal i pebre, però també es poden trobar cuites a la planxa o amb all i julivert. Una delícia!


  • Aladrocs fregits amb llima: es tracta d’una altra de les tapes més sol·licitades a Màlaga. Se sol servir en els quiosquets de platja o en les casetes de fira. Este plat no consistix simplement a fregir aladrocs i afegir-los un poc de llima, sinó que requerix un procés de maceració del peix per a arrebossar-lo posteriorment en farina i sotmetre’l a un procés de fregida. Tot un art en terres malaguenyes!
  • Fritada malaguenya: consistix en un plat de peix fregit compost per diverses espècies com ara molls, aladrocs, calamars o polp. Se sol servir en temporada i és un plat molt típic dels quiosquets de platja. 
  • Ensalada malaguenya: esta ensalada és típica de la província de Màlaga. S’elabora amb creïlla bullida, abadejo, ceba, ous durs, olives, taronja i oli d’oliva verge extra... i ben fresqueta!
  • Ajoblanco: es tracta d’una crema freda elaborada amb all, ametla molta, pa, vinagre, oli i sal. Se servix ben freda i acompanyada d’encenalls de pernil o bé amb trossos de meló o raïm blanc per damunt. 
  • Caldillo de pinta-roja: és una sopa tradicional de la zona que té per ingredient principal la pinta-roja, un tauró xicotet que viu a la costa malaguenya. S’elabora amb pinta-roja, cloïsses, ametles, tomaca, alls, oli, pa fregit, vitet, safrà, llima i herba-sana. 
  • Albergines amb mel de canya: es tracta d’una de les tapes més famoses i delicioses de Màlaga. Consistix en una albergina tallada a rodanxes molt fines, arrebossades amb farina i fregides. Se servixen acompanyades de mel de canya per damunt. Un agredolç deliciós!