Races de gossos hipoal·lergògens 

Les races de gossos hipoal·lergògens són la solució per a les persones que els tenen al·lèrgia. Descobrix qui podria ser el teu pròxim company. Que l’al·lèrgia no et frene!

mascotes

Compartix

perro hipoalergenico
Esternuts, coentor en els ulls i la gola o el nas congestionat... Segur que, si tens alguna al·lèrgia, en reconeixes perfectament els símptomes. Encara que la pols o el pol·len solen regnar en les al·lèrgies més comunes, també estes tenen a vore a vegades amb els animals i, especialment, amb el pelatge.


 Això sí, hi ha gossos per a al·lèrgics o, dit d’una altra manera, certes races que, per les característiques que tenen, provoquen menys al·lèrgies, cosa que també està relacionat amb la poca quantitat de pèl o caspa que solten. Els gossos hipoal·lergògens xicotets, a més, poden convertir-se en els nostres perfectes amics peluts si vivim, per exemple, en una gran ciutat on no hi ha tants espais verds per a deixar-los córrer.

Hi ha gossos hipoal·lergògens en adopció? Per descomptat. Com deus saber, a l’hora de pensar a tindre un animal, la millor opció és sempre adoptar i donar una segona oportunitat a aquells gossos que, per un motiu o un altre, no tenen llar. De totes maneres, i tenint en compte que no totes les persones reaccionen igual, és millor que consultes amb el metge el teu cas particular d’al·lèrgia si estàs decidit a adoptar un gos.perro hipoalergenico

 


Entre els gossos per a al·lèrgics, hi ha una varietat de races que pots trobar per a adoptar:

CQuines són les races de gossos hipoal·lergògenes? 

Entre els gossos que no donen al·lèrgia ni asma destaquen diferents races que, encara que algunes tenen un pelatge llarg, no solten molt de pèl.

 

  • Schnauzer. Esta raça d’origen alemany té una característica principal: la barba que li cau des de la part superior del morro. A més, per descomptat, és un dels gossos que no donen al·lèrgia ni asma i que es porta bé tant amb xiquets com amb adults. Això sí, requerix bastant atenció i no porta bé això de quedar-se sol a casa moltes hores.
  • Shih-tzu. D’origen xinés, el shih-tzu és una raça de gos que adora la companyia dels humans. Es considera afectuós i intel·ligent i, encara que té el pelatge llarg (cal cuidar-lo diàriament), a penes solta pèl.
  • Terrier americà sense pèl. En este cas, el gos a penes té pèl ni produïx caspa; per tant, està especialment recomanat per a persones al·lèrgiques. Encara que no és una raça molt comuna, és un gos actiu, intel·ligent i afectuós.
  • Terrier de Yorkshire. Encara que és un dels gossos més peludets (de fet, cal pentinar-lo diàriament), no solta pràcticament gens de pèl. Per tant, el terrier de Yorkshire és un dels gossos hipoal·lergògens xicotets que pots considerar adoptar. Pel que fa al caràcter, és enèrgic, tenaç i juganer. 
  • Bichon frisé. Igual que el terrier de Yorkshire, el bichon frisé és un dels gossos per a al·lèrgics més idonis ja que, tot i que té el pelatge llarg (generalment, blanc), no desprén a penes pèl. Això sí, cal que pares especial atenció a la cura dels ulls i llagrimers d’este gos. És  gentil, amable i vivaç.

 Si tens al·lèrgia i sempre has volgut adoptar un gos, amb estes races tindràs més clar quin pot ser el gos més indicat per a tu.