Tornada a l’escola 2020: consells per a una tornada segura

La tornada a l’escola 2020 ha sigut sens dubte diferent, plena de molta incertesa i amb molts dubtes per a pares i docents, però no hem d’oblidar posar-ho tot de la nostra part perquè continue sent segura. Et donem uns consells perquè siga així.

cures infantils

Compartix

Enguany, la tornada a les aules ha suposat tot un repte no solament per als centres educatius, també per als pares i mares i els mateixos alumnes, que han tornat a la rutina després de passar sis mesos en casa per culpa de la pandèmia. Un inici de curs que ha estat marcat per l’obligació de la mascareta i les aules bambolla. Després de quasi un mes del començament de les classes, hem de continuar mantenint les normes inicials i no abaixar la guàrdia perquè els centres educatius continuen sent llocs segurs per als nostres fills. 


Mantindre el distanciament físic

Encara que cada centre ha establit un protocol d’actuació per a mantindre la distància entre els alumnes i el personal docent, és fàcil que a l’entrada o eixida de l’escola s’amuntone al carrer una gran quantitat de gent.  Cal tractar de mantindre una separació d’almenys 2 metres de distància amb la resta de persones. És normal que els menuts, quan vegen els amics, deixen de respectar les distàncies, però els hem de fer entendre que enguany és important no pegar besos ni abraçades, no fer grupets al pati…


L’ús de la mascareta és fonamental

L’ús de la mascareta és una de les mesures més importants per a frenar el coronavirus. No servix de res dur-la si no ensenyem els xiquets a llevar-se-la i posar-se-la com cal. Si volem que se senten més còmodes, troba una mascareta amb un estampat que els agrade, potser amb alguns dels personatges de la seua sèrie o dibuixos animats preferits. No oblides posar-los en la motxilla una mascareta de recanvi i un sobre o un portamascaretes perquè puguen guardar-la en cas que se l’hagen de llevar. 

Prendre la temperatura cada dia

A partir d’ara, cada matí hem d’incorporar una nova rutina. Després que els xicotets desdejunen, es llaven i es visten, és important prendre’ls la temperatura abans d’anar a escola. En cas de qualsevol símptoma o febre, millor quedar-se en casa i contactar amb el centre de salut.


Conscienciar, però amb calma

Els xiquets han de conéixer els detalls de la malaltia: què és, com es transmet, quins són els símptomes i com es combat. No obstant això, els pares hem de transmetre als menuts tranquil·litat i confiança. Si els traslladem temor i inseguretat, estos sentiments acabaran generant-los un malestar que es pot manifestar de moltes maneres. L’estat d’ànim dels progenitors és clau en el desenvolupament dels menors, però molt més ara. Tampoc no hem de descarregar en ells la responsabilitat d’un possible contagi. Cal que ens comuniquem amb els xiquets amb serenitat i calma, llançant missatges breus, clars i adaptats a la seua edat i remarcant que tant els pares com els professors i treballadors del centre supervisen i garantixen la seua seguretat.