Finestra oberta

Trucs

Amb mascota però sense pèls

@Elena Torres

Si vols eliminar els pèls de la teua mascota del sofà o de qualsevol teixit, posa’t els guants de cuina i passa’ls sobre la tela que vulgues. Ja voràs que ràpid que es lleven. No hi ha pèl que es resistisca!

Vore tots els trucs

Receptes

Coca de pimentó i tomaca

@Maria Ripoll Puig

Massa:
600 g de farina
250 ml de cervesa
250 ml d’oli d’oliva verge
sal
1 ou

Farciment:
3 pimentons rojos
4 ous
100 g de tomaca fregida
3 llandes de 80 g de tonyina
5 alls

Per a preparar la massa, calfa una miqueta l’oli i mescla’l amb la farina, la cervesa i la sal. Treballa bé la mescla amb les mans i després dividix la massa en dues parts. Una meitat l’estens sobre la safata de forn i l’altra, sobre un paper vegetal de la mateixa mida de la safata. D’altra banda, bull els ous i reserva’ls. Tot seguit, frig els pimentons juntament amb els alls. Quan es refreden una miqueta, tira-hi la tomaca fregida, els ous bullits tallats en trossets i la tonyina esmicolada. Posa tota la mescla sobre la massa de la safata i després col·loca l’altra massa que havies reservat al damunt. Fes-ne coincidir les vores i vés desapegant a poc a poc el paper vegetal. Segella bé amb la forqueta les vores de les dos pastes i després pinta-ho amb ou batut. Cou la coca al forn uns 45 minuts a 230ºC i a gaudir! Esta recepta també es pot fer “sense tapa”, amb la meitat dels ingredients de la massa o bé amb un altre farciment: ceba, botifarra i ou, verdures, etc.

Vore totes les receptes

Trucs

Pelar creïlles bullides en segons

@Macarena López

Abans d’introduir les creïlles en l’aigua per a coure-les, marca una ratlla amb un ganivet en la pell encerclant-la. Una volta cuites, només haurem d’esperar que es refreden per a separar les dos parts de la pell. Eixiran sense traure gens de carn de la creïlla i sense utilitzar el ganivet en pocs segons.


Vore tots els trucs

Vols que publiquem els teus continguts? Entra ací