Finestra oberta

Trucs

Sense rastre de maquillatge

@Esperanza Soriano

T’has passat amb el maquillatge i has tacat el coll de la camisa? Col·loca sobre la taca un poc d’espuma d’afaitar, frega-la, deixa-la que actue una estona i llava-la a la llavadora de la forma habitual. Voràs com desapareix!

Vore tots els trucs

Receptes

Albergines confitades amb arròs bullit

@José Luis Calvo

Ingredients

2 albergines
4 cebes tendres
200 g d’arròs
100 g de pernil serrà
12 tomaques de cirera
1 escarola
2 alls
400 ml d’aigua
oli d’oliva verge
vinagre
sal

Elaboració: Pela les cebes tendres, pica-les i posa-les a calfar en una olla a foc suau fins que estiguen ben daurades. Pica el pernil serrà, afig-lo i ofega’l una mica. Posa-hi després les albergines tallades en daus menuts. Condimenta-ho al gust i cuina-ho durant 10-15 minuts. Pela els alls i posa’ls a daurar en una altra cassola amb una miqueta d’oli. Tira-hi l’arròs, remena’l un parell de voltes i afig-li l’aigua (el doble que d’arròs) i un pessic de sal. Bull-lo durant 18-20 minuts. Unta amb una mica d’oli un bol redó de la mida d’una ració. Posa-hi al fons una capa d’arròs, després una altra amb la mescla d’albergina i pernil serrà i després una altra d’arròs. Pressiona-ho una mica perquè quede compacte i, després, bolca-ho sobre un plat. Neteja les tomaques i l’escarola. Talla’ls en trossos i adoba’ls amb oli, vinagre i sal. Servix-ho com a guarnició. Pots afegir una miqueta de tomaca fregida per damunt de l’albergina per a donar un toc de color al plat.

Vore totes les receptes

Trucs

Com podem saber si un ou és fresc

@Julia Corral

A voltes tenim ous a la nevera algun temps i no sabem si encara estan frescos per a consumir. Per a saber si els podem utilitzar, n’hi ha prou de ficar-lo en un got amb aigua. Si l’ou es queda submergit al fons, és fresc. Si, per contra, flota, millor no utilitzar-lo.

Vore tots els trucs

Vols que publiquem els teus continguts? Entra ací