Ensalada de canonges, perfecta per a l’estiu!

Descobrix diferents idees per a preparar ensalada de canonges. Una opció ideal, saludable i fresca per a l’estiu. No te les perdes!

hui mengem

Compartix


Els canonges han anat guanyant protagonisme últimament, i amb raó. Se’ls atribuïxen efectes diürètics, depuratius, digestius i relaxants. A més, ací no acaben els seus beneficis, ja que també enfortixen els cabells i les ungles, i ajuden a protegir la vista. Amb tot, s’han convertit en una alternativa bona i saludable a la clàssica ensalada de lletuga i encara més a l’estiu.

A més, la textura lleugera i el sabor suau que tenen fan que l’ensalada de canonges i les receptes amb canonges combinen amb nombrosos ingredients saludables, entre els quals es troba la fruita seca i també la fruita fresca. D’altra banda, si a això se suma que a penes es tarda uns minuts a preparar plats amb canonges, tindrem al davant una recepta fàcil, senzilla i (per descomptat) deliciosa tant per a dinar com per a sopar.

Per a fer l’ensalada de canonges només necessitarem conéixer les receptes següents. 

Pren nota!

Ensalada de ruca y canonges

L’ensalada de ruca i canonges és una de les més reeixides de totes, ja que és capaç de reunir dos elements (la ruca i els canonges) que aporten vitamines A, C i E, així com fòsfor, manganés, ferro, potassi, iode i àcid fòlic. A més, cal tindre en compte que la ruca aporta un toc picant i àcid que fa que la mescla s’enriquisca i tinga, així, un sabor molt peculiar. D’altra banda, si li afegim fruites com la poma, tindrem com a resultat una ensalada boníssima.

Vegem què necessitem per a preparar l’ensalada de ruca i canonges, tot i que t’ho anticipem: no té cap misteri. Estos són els ingredients que cal comprar:

  • 100 g de canonges
  • 100 g de ruca
  • ½ ceba morada
  • 1 tomaca mitjana
  • 1 poma verda

Per al condiment, d’altra banda, necessitarem:

  • 50 ml de vinagre de poma
  • 30 g de llavors de mostassa
  • 50 ml d’oli d’oliva
  • Sal
  • Pebre

Preparem ara l’ensalada de ruca, poma i canonges, que podem fer en tan sols 15 minuts. Vegem-ho:

  1. Primer, col·loquem en un bol l’oli, el vinagre i les llavors de mostassa. Remenem els ingredients, els salpebrem i, a continuació, els reservem.
  2. Rentem els canonges, els escorrem i els col·loquem en una ensaladera.
  3. Després tallem la ceba a làmines fines i les afegim al bol, on les mesclarem amb els canonges i amb part del condiment de manera que quede tot ben integrat.
  4. Piquem la tomaca a quarts, la laminem i l’afegim al bol.
  5. Rentem la ruca, l’escorrem i l’afegim a l’ensalada.
  6. Finalment, li aboquem la resta del condiment abans de servir-la.

Ensalada de canonges i alvocat

L’alvocat té prop de 15 nutrients, des de calories fins a proteïnes passant per fibra, vitamines, potassi, magnesi o ferro. Per tant, és normal que funcione perfectament amb els canonges, fet que demostra que les ensalades poden ser saboroses, originals i delicioses.

Els ingredients que haurem de tindre en el rebost per a l’ensalada de canonges i alvocat són:

  • 1 alvocat
  • 5 tomaques cherry
  • ½ tassa de ruca
  • ½ tassa de canonges
  • 3 cullerades de formatge feta esmicolat
  • 5 olives negres
  • oli d’oliva verge extra

Vegem ara l’elaboració d’esta ensalada de canonges:

  1. Pelem l’alvocat, li llevem el pinyol i, a continuació, el tallem a daus.
  2. Rentem les tomaques cherry, les torquem i després les tallem a quarts.
  3. Col·loquem en un bol l’alvocat trossejat, la tomaca, el formatge feta, les olives, els canonges i la ruca.
  4. Falta adobar l’ensalada; per a fer-ho li afegirem un bon raig d’oli d’oliva i ho mesclarem bé i... ja ho tenim!

Este tipus de recepta també pot combinar molt bé amb ceba roja i cogombre, així com amb ou dur, tonyina i ametles laminades.

Ensalada de canonges amb formatge de cabra, fruita seca i vinagreta de mel

És perfecta per als amants dels formatges potents. El que té de bo esta ensalada de canonges és que també es pot disfrutar amb un formatge més suau o directament no posar-li formatge, si volem. Se’ns fa la boca aigua, de manera que anem per faena!

Pel que fa als ingredients, necessitarem:

  • 200 g de canonges
  • 1 rotllo de formatge de cabra
  • 40 g de fruita seca (anous pelades, pipes de carabassa, pipes de gira-sol)
  • 20 g de panses
  • 1 poma verda (Golden)

Per a la vinagreta cal:

  • 1 cullerada per a postres de mostassa (francesa a l’antiga)
  • Mel
  • Vinagre de Mòdena
  • Oli d’oliva
  • 1 pessic de sal

Quant a la preparació:

  1. Primer farem la vinagreta, perquè així podrem deixar-la reposant mentre preparem la resta de l’ensalada. Per a fer-la, afegim en un bol tots els ingredients, els mesclem i ho remenem.
  2. Afegim la fruita seca en una paella a foc mitjà-alt i la saltem fins que estiga un poc daurada (hem d’estar molt atents perquè no es creme). La reservem.
  3. Pelem la poma, li llevem el cor i la partim a gallons menuts.
  4. A continuació, tallem el formatge a rodanxes o a quarts.
  5. Només falta muntar l’ensalada en una font (o en plats individuals) i col·locar els canonges, la poma, el formatge de cabra, les panses i la fruita seca. Per últim, el toc final és la vinagreta de mel, amb la qual ho ruixarem tot.

Si volem donar-li un punt més de sabor o un toc diferent, podem incorporar a la recepta tonyina en conserva, salmó marinat o pit de pollastre saltat i tallat a tiretes. Que bo!

Atrevix-te a fer un plat diferent: canonges saltats

Hi ha una manera diferent de fer una ensalada de canonges i és saltant-los. Sí, sí, tal com ho lliges: els canonges saltats són una altra manera fàcil i ràpida de disfrutar d’un sopar saludable.

Per a fer-los, necessitarem els ingredients següents:

  • ½ tassa de canonges
  • ¼ de ceba picada
  • 1 all picat
  • ½ tassa d’oli d’oliva
  • ¼ tassa de vinagre balsàmic
  • ½ culleradeta de sal
  • ½ culleradeta de pebre negre

D’altra banda, cal seguir estos passos:

  1. Calfem l’oli d’oliva en una paella gran a foc mitjà i li afegim la ceba i l’all. Després, saltem els canonges fins que estiguen lleugerament daurats.
  2. Els afegim el vinagre balsàmic, la sal i el pebre negre i els saltem uns minuts més.
  3. Com a pas opcional, podem condimentar-los amb un poc de julivert picat. Si no, els servim calents directament.

 Què té de bo esta recepta? Que podem acompanyar-la amb arròs blanc, un altre tipus d’ensalada o pa torrat. També es pot servir com a aperitiu. Finalment, és una base excel·lent per a tastar diferents verdures, com ara la carabasseta, els xampinyons, els espàrrecs o els pimentons.