4 receptes de torrades d’alvocat saludables 

Descobrix estes 4 idees de torrades d’alvocat i aprén com es combina l’alvocat amb altres aliments per a aconseguir receptes bones, saludables i fàcils.

hui mengem

Compartix


Des de fa uns quants anys, l’alvocat s’ha convertit en la fruita reina (sí, fruita) dels desdejunis. La versatilitat i els beneficis que té, des del punt de vista nutricional, han fet que siga un ingredient molt demanat a l’hora del desdejuni. 

L’alvocat és una fruita d’allò més curiosa, ja que mentre que la majoria de fruites estan formades per carbohidrats, l’alvocat presenta greixos saludables. Estos greixos saludables ajuden a reduir el colesterol roín i a augmentar el colesterol bo, i, per tant, a generar un efecte beneficiós per a la salut cardiovascular. Així doncs, el consum moderat de l’alvocat, sempre que s’acompanye amb activitat física i una dieta equilibrada, afavorirà el cor. 

Esta fruita destaca com a font de vitamines, principalment la vitamina E, i també s’associa amb la millora de l’absorció de “carotenoides”, que són compostos antioxidants que es troben en aliments com la carabassa, la carlota, la tomaca, etc. A més, les característiques dietètiques que presenta fan que siga un aliment que protegix la microbiota intestinal (el conjunt de microbis que viuen en l’intestí).

És cert que l’alvocat, tot i que presenta molts beneficis, no deixa de ser un aliment calòric pel seu contingut en greixos. Per este motiu, és important trobar un equilibri i combinar el desdejuni amb altres aliments variats i saludables. 

La torrada d’alvocat és una opció que ja s’ha instaurat en les cases de moltes persones, però també és l’elecció de molts quan decidim fer un brunch fora de casa. Per tant, coneguem diferents receptes per a combinar l’alvocat de manera saludable i deliciosa. 



Torrada d’alvocat i ou

Si tens temps de matí, la torrada amb alvocat i ou és una bona elecció per a començar el dia amb força i no picar entre hores. L’alvocat combina de meravella amb l’ou, en este cas, amb un ou escaldat i, si pot ser, amb un pa de cereals. 

Per a esta recepta, necessitarem: 

  • 2 llesques de pa integral
  • 1 alvocat
  • 2 ous
  • pebre negre
  • oli d’oliva verge extra
  • sal
  • suc de llima (opcional)

Preparar unes torrades no és complicat, però el truc és cuidar els detalls per a aconseguir el mos perfecte. 

Per a elaborar este desdejuni saludable amb alvocat, el primer que farem és coure els ous. Posem paper de film en un bol xicotet, li afegim unes gotes d’oli i, a continuació, trenquem l’ou dins. Ho rematem amb un pessic de sal i pebre per a donar-li sabor i fem un saquet amb el paper de film, que posteriorment courem en un casset amb aigua. Una vegada el tinguem, repetim el procés amb l’altre ou. 

Posem aigua en un casset i, quan alce el bull, fiquem dins els saquets nugats. Deixem que es coguen durant 5 minuts sense que toquen el fons (pots ajudar-te d’una desbromadora o d’un furgadents i unes pinces). Després, els traiem i els posem davall d’aigua freda perquè es talle la cocció. 

Mentre es couen els ous, preparem l’alvocat. Obrim l’alvocat, en traiem el pinyol i trossegem l’interior. Podem preparar-lo de dos maneres, esclafant l’alvocat amb una forqueta o tallant-lo a làmines. Després, el salpebrem i, si t’abellix un toc cítric, li afegim unes gotes de suc de llima. A més, la llima farà que l’alvocat no s’oxide. Després, passem a torrar el pa i l’untem amb l’alvocat. 

Finalment, traiem l’ou del saquet, el col·loquem damunt de la torrada, la rectifiquem d’oli, sal i pebre al gust i… a començar el dia de primera!



Torrada d’alvocat i tomaca

Esta versió de torrada d’alvocat i tomaca pot semblar simple (que ho és), però és un desdejuni saludable al qual es pot traure un sabor deliciós, jugant amb les textures dels diferents ingredients: 

  • pa per a torrar (es pot triar qualsevol)
  • 1 tomaca, en la versió que més t’agrade
  • 1 alvocat
  • 1 pessic de sal
  • oli d’oliva verge extra
  • llavors de sèsam (opcional)

En esta recepta, potser el truc és la tomaca: assegura’t de comprar o d’obtindre una bona tomaca, no només pel sabor, sinó perquè també és important conéixer d’on ve el que mengem. Així que començarem per este ingredient. Pots servir-la ratllada, en rodanxes o hi ha l’opció d’utilitzar tomaques cherry, cada una li aportarà un sabor. 

Una vegada tinguem la tomaca preparada, torrem el pa. També, si t’agrada la textura cruixent, pots utilitzar galletes salades. Després, com hem aprés en la recepta anterior, untem el pa amb l’alvocat, li afegim la tomaca al gust, un pessic de sal i l’acabem amb oli i amb unes llavors de sèsam; li donaran un toc deliciós!



Torrada d’alvocat i formatge

Ja hem vist que la torrada d’alvocat es pot combinar amb una gran varietat d’ingredients. Però, en este cas, triarem el formatge. I sí, hi ha tants tipus de formatge que un no sap per quin decantar-se, però, què et pareix el formatge feta?

Per si no ho sabies, el formatge feta és originari de Grècia, s’elabora amb llet d’ovella i el sabor salat tan característic que té es deu al fet que s’elabora submergint el formatge en salmorra. Després d’esta dada curiosa, passem als ingredients de la recepta:

  • pa de fogassa (elecció al gust)
  • formatge feta
  • alvocat
  • oli d’oliva verge extra
  • pebre

Triem el pa que més ens agrade (si té molta molla anirà bé a esta recepta). Mentre es torra el pa, passem a l’alvocat, però esta vegada no l’untem, sinó que el tallem a rodanxes.

Escampem les làmines d’esta fruita estrela sobre la torrada i desfem el formatge feta per damunt. Finalment, li afegim oli d’oliva verge extra, sal –sense oblidar que el formatge feta té molta presència de sal– i pebre acabat de moldre. Torrada d’alvocat i formatge. Què més es pot demanar?


Torrada d’alvocat i salmó

Doncs sí, sembla que es pot demanar una miqueta més. La torrada d’alvocat i salmó és una elecció que, si t’agrada el salmó fumat, no et deixarà indiferent. El salmó és una font gran d’omega-3, un tipus de greix amb propietats antiinflamatòries que mantenen el cor sa. Per això, incloure esta recepta en la rutina pot ser una opció d’allò més encertada. Coneguem-ne els passos i els ingredients:

  • pa de xapata
  • 1 alvocat
  • salmó fumat
  • suc de llima
  • pebre

Comencem picant l’alvocat fins que aconseguim una textura cremosa i untuosa, li afegim un poc de suc de llima i un toc de pebre i ho reservem. Després, torrem el pa, escampem la crema d’alvocat i col·loquem unes bones rodanxes de salmó damunt.

Una vegada tinguem la torrada pràcticament a punt per a menjar, no hem d’oblidar condimentar-la amb un poc de pebre, llavors al gust i un toc de sal. Es recomana completar esta torrada amb rodanxes de cogombre o amb algun formatge suau.